Ik ben Jetske en woon samen met mijn man en twee kinderen op de grens van Groningen en Drenthe. We hebben een permacultuur moestuin waar ik graag ben. Ik ben een echt buitenmens. Ik leef het liefst zo dicht mogelijk bij de natuur, wandelen, overnachten en genieten van wat elk seizoen met zich meebrengt. Ik hou van creëren, variatie, improviseren, goede gesprekken, humor, gezelligheid, buitenkoken, bakken, naaldvilten, muziek, lezen, bushcraft en rondreizen door Noorwegen.

Na ruim 18 jaar in de zorg voor mensen met een zeer ernstige meervoudige beperking, autisme en dementie gewerkt te hebben ontstond forSenses. De mensen uit deze doelgroep hebben mij op een bijzondere wijze hun behoeftes leren ‘lezen’ door middel van hun non-verbale communicatie en gedrag. Zij wisten mij op deze manier hun behoefte aan zingeving, hun behoefte aan gezien te willen worden en hun voorkeuren duidelijk te maken, omdat zij zich verbaal niet konden uiten. Binnen deze doelgroep, waar ik o.a. klankbaden gaf en seizoensgebonden sensorische activiteiten begeleidde, was ik zeer geboeid door het positieve effect daarvan op de mensen en wilde daar meer kennis over opdoen en mij hier verder in ontwikkelen.

Zo dicht mogelijk bij mijzelf blijven, met de seizoenen/de natuur mee. Hierbij zoveel mogelijk gebruik maken van natuurlijke, duurzame materialen. Dat is mijn droom waarmee ik aan de slag ben gegaan. 

Ik heb mij inmiddels gespecialiseerd in SI (Sensorische Informatieverwerking) na het volgen van de opleiding bij EstaSI, zodat ik prikkels en interventies kan afstemmen en kan adviseren aansluitend op het individu. Daarnaast ben ik opgeleid tot aromatherapeut en Peter Hess®️ Klank-Practitioner. De klankopleiding heb ik gevolgd aan de Peter Hess®️-Academie Nederland België. In deze opleiding leerde ik de klankschalenmassage, een ontspanningsmethode die wereldwijd bekend is en overal op dezelfde manier wordt toegepast. Ik ben aangesloten bij de European Association of Sound Massage Therapy  en volg regelmatig cursussen, vakseminars en intervisies. Na het volgen van o.a. deze opleidingen kwam voor mij in forSenses alle vakkennis en ervaring samen. Hierdoor werd het voor mij mogelijk mijn droom in vervulling te laten gaan. Namelijk doelgericht mensen helpen bij het ontspannen en beleven, waarbij ik gebruik kan maken uit een scala van erkende methodes, therapie- en werkvormen afgestemd op het individu.

Daarnaast werk ik samen met Pietertjes Theetuin en Noord Nederland te Voet, waarmee ik themadagen organiseer en ben ik o.a. vrijwilliger binnen de terminale zorg. Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact met me op en voel je van harte welkom.

Inmiddels heb ik al vele mensen mogen helpen te ontspannen en te beleven en dat geeft mij nog elke dag veel voldoening.

DeGeschillenCommissie-Logo