De Peter Hess®-Klankmassage is een wetenschappelijk onderbouwde ontspanningsmethode die kan worden ingezet als onderdeel bij verzuimpreventie en herstel bij stress-gerelateerde klachten.

De klankmassage kan bijdragen aan:

Peter Hess Institut Klangmassagepraktikerin

 • Diepe ontspanning;
 • Betere balans tussen lichaam en geest;
 • Sterken van het oorspronkelijk vertrouwen;
 • Bijdragen aan gezondheidsbevordering;
 • Verhogen van het energieniveau;
 • Sterken van het zelfbewustzijn en motivatie;
 • Ondersteunen en verbeteren van de lichaamswaarneming;
 • Verbeterde nachtrust;
 • Loslaten van blokkades en spanningen;
 • Verbeterde concentratie;
 • Het voorkomen en herstellen van stress-gerelateerde klachten als burn-out en overspannenheid.

Tijdens de behandelingen wordt er gewerkt met goedgekeurde hoogwaardige therapieschalen die afgestemd zijn op deze behandelmethode. De behandeling wordt uitgevoerd door een gediplomeerd behandelaar die geschoold is aan de Peter Hess® Academy.

De behandeling is doelgericht. Er is daarom altijd een voor- en nagesprek om zo doelgericht mogelijk te kunnen werken aan de bevordering van uw gezondheid. Een behandeling inclusief een voor- en nagesprek duurt ongeveer een uur. Tijdens de klankmassage worden er klankschalen op en om uw lichaam gezet. De trillingen van de klankschalen vormen de massage. In combinatie met de klanken kunt u al snel diepe ontspanning ervaren, die bij kan dragen aan stressreductie. Samen met u wordt er gekeken naar wat voor u haalbaar en prettig is. De behandelingen worden voortdurend afgestemd op uw belastbaarheid, behoefte en doel. Dit is bepalend voor de voortgang en interventies binnen de behandelingen.

De ontspanningsreactie is zowel op psychisch als fysiek niveau waarneembaar.

Bij de klankmassage blijven de kleren aan, alleen de schoenen gaan uit. Makkelijk zittende kleding is aan te raden. Kleding met knoopjes, glitters, sierraden en riemen verstoren de werking van de klankschalen. U wordt gevraagd tijdens de behandeling uw mobiele telefoon uit te zetten.

 

Prijs: €50,- excl. 21% btw per behandeling

 

Bent u zwanger? Deze behandelingen kunnen gegeven worden ná de eerste 3 maanden van de zwangerschap.

Bent u bekend met epilepsie, neemt u dan voordat u een afspraak maakt contact op met uw neuroloog of behandelend arts om te bespreken of een klankmassage i.v.m. de diepteontspanning in uw geval verstandig is.

Bij hartproblematiek zoals ritmestoornissen of pacemaker, neemt u dan voordat u een afspraak maakt contact op met uw cardioloog of behandelend arts om te bespreken of de trilling van een klankschaal op het hartgebied in uw geval verstandig is. De klankmassage kan hierop aangepast worden.

Bij psychische of psychiatrische behandelingen, kan de klankmassage alleen gegeven worden met instemming van behandelend arts of therapeut.