Bent u op zoek naar een methode die u kan helpen bij:

  • Diepe ontspanning;Peter Hess Institut Klangmassagepraktikerin
  • Betere balans tussen lichaam en geest;
  • Meer energie;
  • De verbetering van uw lichaamswaarneming;
  • Verbeterde nachtrust;
  • Het kunnen loslaten van blokkades en spanningen;
  • Verbeterde concentratie.

Dan is de klankmassage volgens de Peter Hess® methode echt iets voor u.

De behandeling is doelgericht. Er is altijd een kort voor- en nagesprek waarin uw doel en eventuele aandachtsgebieden besproken worden. De behandeling inclusief voor en nagesprek duurt een uur. U ligt daarbij ongeveer 30 minuten op uw buik en 15 minuten op uw rug.
 
Tijdens de klankmassage worden er klankschalen op en om uw lichaam gezet. De trillingen van de klankschalen vormen de massage. In combinatie met de klanken kunt u al snel diepe ontspanning ervaren, die bij kan dragen aan stressreductie. Daarnaast kan deze ontspanningsmethode bijdragen aan het voorkomen en herstellen van stress-gerelateerde klachten als burn-out en overspannenheid.

De klank en trilling bereiken alle cellen in het lichaam aangezien het lichaam voor ongeveer 75% uit water bestaat. U kunt dat vergelijken met een steentje dat in het water wordt gegooid en de golfjes die zich daardoor over het water verspreiden. Dit gebeurt ook in het lichaam wanneer de klankschalen zachtjes worden aangeslagen.

De Peter Hess® Klankmassage is een wetenschappelijk onderbouwde ontspanningsmethode waarbij alleen gebruikt gemaakt wordt van hoogwaardige kwaliteit Peter Hess® therapieschalen.

Bij de klankmassage blijven de kleren aan, alleen de schoenen gaan uit. Makkelijk zittende kleding is aan te raden. Kleding met knoopjes, glitters, sierraden en riemen verstoren de werking van de klankschalen. U wordt gevraagd tijdens de behandeling uw mobiele telefoon uit te zetten.

Prijs: €65,- incl. 21% btw per behandeling

Bent u zwanger? Dan kan een klankmassage zowel voor moeder als baby een bijzondere waardevolle ervaring zijn om samen te beleven. Baby’s komen zo al vroeg in contact met de weldadige werking van de schalen en er zijn situaties bekend dat na de geboorte de klanken herkend worden door de baby. Deze massage kan gegeven worden ná de eerste 3 maanden van de zwangerschap.

Bent u bekend met epilepsie, neemt u dan voordat u een afspraak maakt contact op met uw neuroloog of behandelend arts om te bespreken of een klankmassage i.v.m. de diepteontspanning in uw geval verstandig is.

Bij hartproblematiek zoals ritmestoornissen of pacemaker, neemt u dan voordat u een afspraak maakt contact op met uw cardioloog of behandelend arts om te bespreken of de trilling van een klankschaal op het hartgebied in uw geval verstandig is. De klankmassage kan hierop aangepast worden.